EVENIMENTE




CONSTELATII FAMILIALE - SUCEAVA


Constelațiile Familiale reprezinta o metoda de psihoterapie sistemica de grup, un proces unic și profund de explorare terapeutică a forțelor inconștiente care ne conduc în viață și care se pot manifesta prin dificultăți în relații, carieră, sănătate sau chiar în privința banilor. Acest procedeu oferă o imagine tridimensională sistemică sau o hartă a vieții unei persoane așa cum este ea în prezent. Este un mod simplu și în același timp foarte puternic de a explora încurcăturile și blocajele din realitatea noastră de zi cu zi prin identificarea posibilelor surse ce se regăsesc în istoricul familial. Metoda aduce conștientizare și claritate asupra provocărilor personale prin focalizarea atenției clientului asupra rădăcinilor sistemice ale dificultăților. 
Pentru ca iubirea într-o familie să înflorească, iar membrii ei să crească și să se dezvolte armonios împreună, este nevoie de adevăr și de ordine. Bert Hellinger, intemeietorul acestei metode terapeutice, spune ca există trei aspecte fundamentale care asigură funcționarea optimă a familiei și care stau la baza metodei constelațiilor, pe care el le numește „legile iubirii”: 
-toți membrii unei familii au un drept egal de a aparține acelui sistem familial;
-toți membrii unei familii se supun unei ierarhii, acordându-se prioritatea și respectul cuvenit celor care au intrat primii în acel sistem;
-în familie trebuie să existe un echilibru între a da și a primi, adică între ceea ce membrii săi iau și ceea ce dau sistemului.
Avand la baza aceste trei principii esentiale, Constelațiile oferă deschidere către o schimbare pozitivă în viață și arată moduri în care procesul de vindecare poate să apară.

Cum se lucrează în constelațiile familiale?
Persoana care lucrează în constelație își formulează o intenție, un obiectiv. Metoda utilizează participanții din grup ca reprezentați pentru persoane semnificative din viața clientului cum ar fi membri ai familiei, colegi, parteneri, foști parteneri etc. Uneori pot fi reprezentate concepte cum ar fi o emoție, țara de origine sau destinul. Din rolul de reprezentanți sau doar ca observatori ai procesului, participanții adesea dobândesc insight-uri profunde asupra propriei vieți.

Ce problematici pot fi abordate prin metoda Constelațiilor Familiale?
Ignorarea și nerespectarea legilor iubirii duce la ceea ce Bert Hellinger numeşte încurcături sistemice. Ele au legătură cu excluderea (încălcarea legii dreptului egal de a aparţine), cu dezordinea în ceea ce priveşte locul în sistem (încălcarea legii ordinii) şi cu dezechilibrul în ceea ce priveşte schimbul (încălcarea legii echilibrului între ce dai şi ce iei din sistem). 

Manifestările ce pot apărea ca urmare a încurcăturilor din sistem pot lua diferite forme:
-repetiții și situații asemănătoare pe care le trăiesc unii membrii ai familiei cu ceea ce au trăit alte persoane din același filon familial; 
-dificultăți în relaționarea cu membrii familiei din prezent;
-comportamente și simptome fizice aparent inexplicabile ale unor membri ai familiei;
-dificultăți și blocaje observate la nivel individual. 

Procesul constelațiilor revelează o imagine simplă și puternică a dinamicii familiale care îi permite clientului să aibă o privire plină de compasiune a întregii situații și asupra tuturor membrilor de familie. Participarea la constelații înseamnă posibilitatea de acces interior la compasiune și acceptare, oferă un sens foarte concret unei perspective mai înalte asupra vieții noastre și a celor de lângă noi sau de dinaintea noastră, o perspectivă a adevarului, a solidarității, a destinului și demnității umane.

Un atelier de Constelații Familiale, poate avea efectul unui an - doi de terapie individuală deoarece grupul oferă un câmp suport de siguranță, de conținere și mai ales energia necesară pentru a dizolva și schimba ceea ce a fost creat, menținut și întreținut atât de mult timp și care afectează viața persoanei.

Unde are loc atelierul?
Orasul Suceava 

Când?
Sâmbătă și duminică, 14-15 mai 2016, orele 10.00 – 18.00 (cu pauză de prânz)

Cine susține atelierul?
Alina Florea
-psiholog, psihoterapeut sistemic de cuplu și familie
-facilitator de constelații familiale

Magdalena Smolinschi
-psiholog, psihoterapeut sistemic de cuplu și familie
-facilitator de constelații familiale






WORKSHOP DE CONSTELAȚII FAMILIALE




Ce înseamnă o constelație de familie?

Constelația de familie este o metodă de psihoterapie de grup din cadrul terapiilor sistemice care explorează dinamicile ascunse din familii și grupuri umane, pentru a oferi o nouă înțelegere și  o viziune proaspătă asupra relațiilor.
În constelații, pentru a furniza o imagine mai completă a individului ca parte a unui grup de sisteme, în loc să ne vedem pe noi ca indivizi separați, privim și cercetăm rețeaua de relații în sistemul mai larg și orice eveniment semnificativ care a avut impact asupra familiei și membrilor săi.
Fiecare dintre noi suntem membrii ai mai multor grupuri și sisteme, mai mari sau mai mici; acestea includ grupul familial, grupul de muncă, grupul de prieteni și altele. Toate acestea ne influențează gândurile, sentimentele și comportamentele în funcție de gradul în care ne dorim să fim incluși și de puterea lor de incluziune. Sistemul cu cea mai mare influență este familia, iar din neînțelegerea nevoii noastre de apartenență la aceasta iau naștere cele mai mari dificultăți. În cadrul familiei suntem formați și modelați în mare măsură în modalități pe care uneori nu le înțelegem.
Familia, la rândul ei, este rezultatul unei istorii care o modelează, astfel încât orice eveniment major rămâne înscris în familie în comportamentul membrilor ei, în trăirea și exprimarea afectivă, în convingeri și judecăți mai conștiente sau mai ascunse, în valorile care sunt transmise implicit copiilor prin educație și exemplu propriu. Toate situațiile și evenimentele traumatizante prin care au trecut părinții, bunicii și alți membri ai familiei ne influențează alegerile pe care le facem, ne perturbă adaptarea creativă, spontană, flexibilă, naturală la prezent fără să fim conștienti. Deseori a vedea și a simti adevărata realitate a familiei constituie calea către restabilirea increderii fundamentale în părinți, în izvorul vieții.
  Constelațiile oferă lentilele prin care putem vedea mai ușor rădăcinile unei situații problematice, cu ajutorul cărora putem ieși din dinamica în care suntem prinși fără cunoștința noastră. Prin urmare o constelație poate ajuta foarte mult o terapie individuală, dupa cum o constelație poate fi chiar inceputul conștientientizării nevoii unei forme de terapie.
          
     
Cum se lucrează în constelațiile familiale?

O constelație este un proces de căutare a unei soluții, bazându-se pe examinarea conexiunilor între diferite elemente ale sistemului de familie, inclusiv acele persoane sau evenimente cărora nu li s-au acordat importanța și recunoașterea cuvenite.
Există trei aspecte fundamentale care asigură funcționarea optimă a familiei și care stau la baza constelațiilor: dreptul egal al tuturor membrilor de a aparține sistemului familial, respectarea ordinii și a ierarhiei și echilibrul dintre „a da” și „a primi” între membrii acestuia.
Clientului i se cere să creeze o reprezentare spațială  a familiei sau a evenimentelor semnificative utilizând persoane din grup. Această reprezentare spațială generează noi informații și noi perspective asupra dinamicii familiei. Adesea aceste dinamici erau până atunci doar în parte sau deloc conștientizate de către client. Alte informații sunt obținute apoi din relatările reprezentanților despre cum se simt și ce se întâmplă în interiorul lor în fiecare poziție spațială pe care o ocupă. Scopul este de a identifica locul de unde pornesc problemele sau dificultățile din sistem care afectează clientul, evenimentul din trecutul familiei și persoana dintre antecedenti care a avut pentru prima dată experiența ce afectează familia până în prezent.
Terapeutul facilitează apoi restabilirea ordinii în sistem, în măsura în care clientul este pregătit să lase responsabilitățile cu cei cărora le aparțin și să rămână doar cu ceea ce este al lui cu adevărat, cu viața sa așa cum a fost și cu destinul său așa cum este. Acest lucru este posibil doar dacă clientul reușește să vadă și să accepte adevărul cu deschidere, cu respect și onorând istoria tuturor membrilor familiei sale, restabilind astfel  demnitatea acestora.
Esența constelațiilor este acceptarea adevărului și a propriului loc in familie. Putem spune în alți termeni că o constelație înseamnă și accesul la un grad mai înalt de maturitate și renunțarea la gândirea si iubirea caracteristică copilului. Acest lucru duce la autonomie, la separarea de familie, la libertatea care permite trăirea propriului destin.
În urma participării la un workshop de constelații clienții pot constata  îmbunătățiri în relațiile lor semnificative, dar în primul rând în bunăstarea lor fizică și emoțională. Participanții experimentează de asemenea apariția unui sentiment de deschidere și de vitalitate mai mare in viața lor.
Procesul constelațiilor revelează o imagine simplă și puternică a dinamicii familiale care îi  permite clientului să aibă o privire plină de compasiune a întregii situații și asupra tuturor membrilor de familie. Participarea la constelații înseamnă posibilitatea de acces interior la compasiune și iertare, oferă un sens foarte concret unei perspective mai înalte asupra vieții noastre și a celor de lângă noi sau de dinaintea noastră, o perspectivă a adevarului, a solidarității, a destinului și demnității umane.

Unde are loc workshop-ul?
La Centrul Dianthis din Iași, Bd. Nicolae Iorga, în clădirea cu Laboratoarele de analize medicale Ștefania, etaj 2.

Când?
Sâmbătă 21 noiembrie 2015 între orele 9.30 – 17.30 (cu pauză de prânz)

Cine susține workshop-ul?
Alina Florea
-psihoterapeut sistemic de cuplu și familie
-facilitator de constelații familiale

Magdalena Smolinschi
-psihoterapeut sistemic de cuplu și familie
-facilitator de constelații familiale





SEMINAR DE AUTOCUNOASTERE SI DEZVOLTARE A POTENTIALULUI INTERIOR prin miscare si dans


Doresti sa ai mai multa incredere in tine si in fortele tale, sa iti cunosti mai bine resursele interioare si sa te redescoperi? 

Simti nevoia sa faci o schimbare in viata ta, sa te valorizezi mai mult pentru cine esti tu cu adevarat si, mai ales, pentru cine poti fi? 

Te invit la SEMINARUL DE AUTOCUNOASTERE SI DEZVOLTARE A POTENTIALULUI INTERIOR prin miscare si dans, ce va avea loc sambata, 28 februarie 2015, intre orele 9 – 17 (cu pauza de masa la pranz).

La acest seminar au loc activitati terapeutice practice si interactive, individuale, in perechi sau in grup, care necesita din partea participantilor conversatie, miscare si uneori dans. Insa in cazul acestor intalniri, nu este vorba de un stil de dans anume, ci mai degraba despre miscarea libera a corpului, in functie de ce simte si ce reprezinta acea miscare pentru fiecare in parte, mai multe miscari specifice ale unei persoane realizate consecutiv, putand sa reprezinte "dansul propriu" al acelei persoane.

Pe parcursul exercitiilor participantii vor avea posibilitatea: - sa isi cunoasca mai bine propriile nevoi si dorinte
- sa isi redescopere calitatile si resursele interioare necesare implinirii acestora
- sa experimenteze abordari pentru o mai buna comunicare si relationare cu ceilalti si de management al conflictelor.

Seminarul se va desfășura în grup de 6 - 8 persoane, la Centrul Dianthis din Iasi (langa Pasarela Nicolina, cladirea cu Laboratoarele de analize Stefania), etaj 2.

Pretul: 100 lei

Trainer:
Alina FLOREA
Psiholog Centrul Dianthis

Inscrieri la:
Mobil - 0758.317790
Email - centrul.dianthis@gmail.com
Facebook - Centrul Dianthis






COPILUL MEU  - OGLINDA MEA?






Legătura dintre tine și copilul tău este una specială, bazându-se în primul rând pe iubire. Uneori însă, e posibil ca relația voastră să întâmpine dificultăți. Poate că nu reușiți întotdeauna să comunicați așa cum v-ați dori sau, în anumite momente, pur și simplu nu știți ce și cum să faceți.
Oare de ce ar avea nevoie copilul meu ca să se simtă iubit? Ce văd când mă uit la el și ce vede el la mine? Ce învață el de la mine ?

Dacă îți dorești să îți îmbunătățești relația cu copilul tău, te ivităm să participi împreună cu el la acest seminar în cadrul căruia veți realiza activități de dezvoltare personală și jocuri terapeutice interactive alături de alți părinți și copiii lor. Vor avea loc zece întâlniri dintre care prima și ultima vor fi doar cu părinții. În cadrul primei ședințe vom avea în vedere familiarizarea părinților cu programul și cunoașterea reciprocă, iar la final – feedback și concluzii.

Ce beneficii vă poate aduce acest seminar:
-să comunicați mai bine
-să experimentați noi modalități de a relaționa
-să petreceți timp constructiv împreună
-să vă cunoașteți mai bine unul pe altul

Întâlnirile se vor desfășura în grupuri de 10-12 persoane (părinți cu copii), începând cu data de 2 februarie 2015, săptămânal  între orele 17.30 – 19.30, după următorul program:
-luni  - 4-6 ani
-marți  - 7-10 ani
-miercuri  - 11-13 ani.

Organizator: Centrul Dianthis, Aleea Nicolina nr.82, etaj 2

Coordonatori:
Magda Smolinschi 
-psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor din România
-psihoterapeut sistemic de cuplu și familie în specializare

Alina Florea
-psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor din România
-psihoterapeut sistemic de cuplu și familie în specializare
-psihoterapeut in formare continua in Psihoterapia prin Miscare si Dans

Investiție: 40 lei / parinte-copil


Înscrieri și informații suplimentare:
0744.79.72.50 – Magda Smolinschi
0758.31.77.90 – Alina Florea           
centrul.dianthis@gmail.com                                 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu