marți, 4 august 2015

INTOARCEREA  “ACASA”


Era o zi insorita de vara, iar eu calatoream cu trenul. Pentru prima data aveam sa traiesc o zi de 28 iunie din viata mea, in care nu ma grabesc …… In aceasta zi minunata in care eu serbez momentul cand draga mea mama mi-a dat nastere, de obicei ma bucuram ca a mai trecut un an din viata mea. Mereu am simtit ca vreau sa treaca mai repede anii, ca si cum as fi avut de ajuns undeva. Nu am stiut niciodata unde, insa eram sigura de un lucru: atunci cand voi ajunge, voi sti ca sunt in locul catre care m-am indreptat toata viata!

Anul acesta mi s-a intamplat un miracol: de ziua mea, pentru prima data, nu m-am mai bucurat ca a trecut un an din viata doar pentru a merge mai repede catre destinatie. Spre uimirea mea, eu ajunsesem deja …….“ACASA”. Va intrebati ce este acest loc? Pentru mine e locul in care m-am regasit cu adevarat pe mine insami, cea care am fost, sunt si pot sa fiu, e locul in care energia din interiorul meu vibreaza si face sa bata toba mea interioara intr-un fel in care mi-am dorit mereu sa o aud …… e ca si cum am reusit sa o acordez, sa ii gasesc ritmul potrivit. E locul in care atunci cand lucrurile sunt asezate in ordinea lor fireasca, naturala, incepe sa existe miscare, curgere, traire …..

Nici eu personal nu banuisem vreodata unde voi ajunge. M-am indreptat toata viata direct catre mine insami! Ce am invatat pe acest drum? Intuitiv, ne cautam pe noi insine, ne dorim inconstient sa ajungem la adevarata noastra esenta, chiar si toata viata daca e cazul. Problema este ca, in cautarile noastre inconstiente de obicei privim in afara, de multe ori la cei din jur, cand de fapt avem nevoie sa ne uitam in interior, caci doar acolo putem gasi tot ce avem mai bun, mai frumos si chiar mai sfant.


 Acum sunt in sfarsit “acasa” si parca simt ca incepe o noua etapa pentru mine, in care sunt de aceasta data prezenta, aici si acum, si imi contin propria viata. Si pentru ca in Univers e nevoie de o ordine a lucrurilor, ma las si eu cu toata fiinta, la randul meu, continuta constient de ceea ce este mai mare decat noi oamenii, care pentru mine inseamna Dumnezeu.


Cu bucurie,

Alina FLOREA
Psihoterapeut Centrul Dianthis