luni, 9 mai 2016

Bucuriile curate ale vietii


In graba vietii noastre de zi cu zi avem nevoie sa ne amintim ca am primit darul vietii nu doar pentru a fi profesionisti desavarsiti, cei mai buni parinti, cei mai buni colegi sau prieteni, ci si pentru a fi noi insine, pentru a ne bucura de simplul fapt ca existam.

Aminteste-ti macar pentru o clipa in fiecare zi sa fii prezent, constient de ceea ce te inconjoara, sa te conectezi la exteriorul si la interiorul tau.

Bucura-te de vederea unui copac de pe marginea drumului, de maretia lui si de verdeata frunzelor.
Asculta sunetele sau zgomotele din jurul tau. Asculta rasul unui copil, cantecul pasarilor si fosnetul frunzelor. Opreste-te sa te bucuri de frumusetea unei flori, adulmeca-i parfumul discret, atinge-o cu degetele, simte-o cu ochii si cu inima.

Bucura-te de stropii racorosi de ploaie intr-o zi fierbinte. Fii tu insuti, bucura-te de tine, asculta-ti bataile inimii si iubeste-te.  Asculta-ti gandurile si lasa-le sa plece asa cum au venit, iar daca nu iti place ce auzi, aminteste-ti ca ai puterea sa le schimbi.

Alege sa te hranesti cu grija si fii atent la nevoile corpului tau. El stie foarte bine ce ii place si ce nu ii face bine. Simte gustul mancarii, savureaza fiecare imbucatura, gandindu-te la binefacerile nutrientilor pentru sanatatea ta.

Bucura-te de atingerea blanda asoarelui si lasa un pui de vant sa te mangaie si sa se joace in parul tau. Observa-ti frumusetea, cauta in interiorul tau comorile nepretuite si ajuta-le sa straluceasca la lumina.

Imbratiseaza-i pe cei dragi de fiecare data cand ai ocazia, asculta-i, priveste-i si incearca sa ii vezi cu adevarat, sa vezi frumusetea lor interioara dincolo de aspectul fizic sau de etichetele pe care le-au primit.

Si nu uita sa zambesti celorlalti si mai ales zambeste-ti TIE.
Inima ta se va bucura si te va rasplati.

Cu respect pentru frumusetea ta,

Magdalena Smolinschi