miercuri, 17 mai 2017

FRUMUSETEA FEMININA


Feminitatea nu este doar un ansamblu de trasaturi specifice femeilor, ci este o stare anume, o simtire .... Unele femei isi dau voie sa o traiasca si se bucura din plin de ea, iar altele si-o inhiba fie partial, fie in  totalitate, si nu permit feminitatii sa se manifeste si sa-si urmeze cursul sau firesc in fiinta lor.

Uneori, aceasta se intampla in urma unor experiente. Frica de cat de puternic isi poate simti propria feminitate sau ce efect are pentru cei din jur poate speria femeia, iar faptul ca nu reuseste sa si-o gestioneze, o determina uneori sa renunte la aceasta si sa o ingroape adanc in interiorul sau, punand  multe lacate la usa exprimarii de sine, ca femeie.

 Astfel, frumusetea, forta creatoare si pasiunea din interiorul femeii se pot estompa si se pot supune in mod constient  acestei interdictii, insa inhibarea lor va avea repercursiuni  intr-un fel sau altul, inconstient, asupra vietii femeii respective. Ea poate ajunge la un moment dat sa se simta neimpacata, neimplinita, ca si cum ceva lipseste din viata ei sau isi poate pierde bucuria si entuziasmul de a face diverse lucruri sau chiar de a trai. Poate deveni mai rigida, poate simti tendinta de a controla cat mai mult ceea ce se intampla, ii poate scadea interesul si randamentul la locul de munca, poate avea probleme de fertilitate si procreere, iar in relatia cu partenerul de cuplu pot aparea dificultati. Caci nu are cum sa se pastreze vie si sa fie la fel de aromata o relatie de iubire, cat timp femeia (in acest caz) nu o mai asezoneaza cu pasiune, creativitate, pofta de joaca si de viata.

In alte cazuri, inhibarea propriei feminitati se invata inca din copilarie. Orice fetita invata prima lectie despre a fi femeie de la mama sa si, de cele mai multe ori, o va aplica exact la fel la varsta adulta. Iar daca mama nu a putut fi in contact cu esenta sa feminina, daca si-a cenzurat-o, si fiica sa poate intampina dificultati in asumarea si acceptarea propriei feminitati in timp.

Asadar, frumusetea si feminitatea neacceptate pot crea multa suferinta interioara. Pentru a se simti din nou bine sau pentru a se simti libera cu adevarat poate pentru prima data, femeia are nevoie sa se reconecteze la sensibilitatea ei, are nevoie sa se relaxeze si sa renunte la a mai controla lucrurile in fiecare moment, la falsa putere pe care i-o da controlul, sa elibereze toata pasiunea si creativitatea din adancurile ei, sa isi dea voie sa le simta in sufletul si in corpul ei pana in varful degetelor .... Astfel, poate incepe sa simta din nou si sa se bucure mai mult de viata. Pentru a se reconecta cu frumusetea si sensibilitatea sa, femeia poate incepe sa se conecteze intr-un mod mai profund cu natura de exemplu, printr-o plimbare descult prin iarba, prin senzatia pe care o poate simti in adierea suava a vantului sau la atingerea unui copac. Frumusetea, sensibilitatea si totodata puterea naturii o pot ajuta sa regaseasca toate acestea si in interiorul ei. Isi poate lasa, de asemenea,  corzile sufletului sa fie atinse iarasi de emotie in fata frumosului (fie ca e o pictura, un peisaj, o culoare, o floare, un om sau oricare alte minuni ale acestei lumi si nu numai).

Frumusetea si feminitatea asumata a unei femei se poate simti de la distanta, facand-o totodata sensibila, dar si puternica, dandu-i o stralucire aparte. Aceasta lumina isi va intinde razele si se va face simtita la toate nivelurile vietii sale, atat in plan personal cat si profesional. Relatiile pe care femeia le are cu cei din jur, si in special cu partenerul de cuplu, vor putea inflori, iar in cariera poate avea rezultate exceptionale.

Este uimitor potentialul unei femei impacate cu sine si increzatoare in propriile forte! Cata lumina, putere si iubire poate raspandi in jur!


Cu sensibilitate si bucurie,

Alina Florea
Psihoterapeut Centrul Dianthis


Un comentariu:

  1. Sa ne dam voie sa fim femei..sa acceptam diferentele intre sexe, sa ne iubim vulnerabilitatile si sa invatam sa ne pretuim esecurile. Nu exista bine si rau, exista doar interpretari ale acestora. Este motivul pentru care alegem sa traim in armonie cu noi. Multumim Alina pentru ca ne reamintesti cat de importante suntem in propriile noastre vieti. Felicitari pentru articolele de suflet.

    RăspundețiȘtergere